3Sportpodologie Henk Jager is een professioneel bedrijf dat door een gediplomeerde specialist, Henk Jager, gerund wordt. Na een werkperiode van ruim 22 jaar bij Runner de hardloopwinkel heeft Henk besloten om in praktijkvorm te gaan werken. Hij heeft in 2010 de opleiding sportpodoloog afgerond.

Sportpodologie richt zich op het verminderen en voorkomen van sport- en wandelblessures die hun oorsprong hebben in de voet. Dat wil zeggen dat de sportpodoloog voet- en voetgerelateerde klachten onderzoekt. Hij kijkt daarbij vooral naar hoe u beweegt en analyseert uw looppatroon. Een grondig onderzoek moet de oorzaak van de klacht vastleggen. Een juiste inlegzool en een advies voor een goede schoenkeuze kan de oplossing zijn. Bij langdurige klachten is een gericht trainingsschema (hierover kan een sportfysiotherapeut informatie geven) in combinatie met aangepaste schoenen en/of inlays de mogelijke oplossing voor uw probleem.

Voorbeelden van blessures waarbij de sportpodoloog uitkomst kan bieden:
– Hielspoor
– Chronische enkelklachten
– Scheenbeenklachten
– Achillespeesklachten
– Brandende voeten tijdens of na het sporten
– Chronische knieklachten
– Heupklachten
– Zenuwpijn in de voorvoet

Ben je lid bij Sportcentum Balili dan krijg je 20 euro korting op consult en 20 euro korting op sportsteunzolen. Bij aanschaf van sportschoenen krijg je tevens 15% korting. Leden van Sportcentrum Balili kunnen, op afspraak, een consult krijgen in de sportschool.

Contactgegevens voor een afspraak met de sportpodoloog:

Telefoon:
050-5411091 of 06-21878373
Email:
sportpodologie-jager@kpnmail.nl