Zijn superfoods zo super?

Zijn superfoods zo super?
Tegenwoordig worden allerlei producten aangeprezen als superfoods. Door het hoge gehalte aan voedingsstoffen zouden ze uiteenlopende ziekten en ongemakken voorkomen. Maar zulke wondermiddelen bestaan niet. Slechts een op de tien Nederlanders geeft aan het noodzakelijk te vinden om superfoods te eten naast de gewone voeding.
Jongeren en hogeropgeleiden zijn iets enthousiaster over superfoods. Hoe ouder de consument, hoe sceptischer deze is. Dit blijkt uit een representatieve steekproef onder 1.000 mensen van onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Voedingscentrum en Gezondheidsnet.nl.
Belangrijk om te weten, één voedingsmiddel kan niet alle belangrijke voedingstoffen leveren die het lichaam nodig heeft. Variatie is het toverwoord. De beste manier om alle verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt, is om elke dag volop te variëren. Vooral voor groente en fruit is dit belangrijk.
Bessen en zaden zijn de meest gekochte superfoods. Bessen eet men vooral voor een betere weerstand en zaden voor een goede stoelgang. Van de kopers gebruikt een op de vijf elke dag een superfood. Deze lekkernijen horen gewoon in een gezond eetpatroon. Het maakt daarbij niet uit of mensen het aanduiden met de naam ‘superfood’.
Gezond eten vormt samen met voldoende bewegen de basis voor een gezond gewicht en lichaam. Dat zorgt weer voor een kleinere kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en een aantal vormen van kanker. Eet je dagelijks volgens de Schijf van Vijf en ben je zuinig met zout, dan heb je een gezond eetpatroon.
Conclusie: gezond en gevarieerd eten is een superfood!

Boek een dagpas

Bij Sportcentrum Balili vinden wij het belangrijk dat mensen hun doelen behalen en plezier hebben in het sporten.

Copyrights © Sportcentrum Balili 2023

Translate »